Mýtus č. 1 - Bílé víno s rybou, červené s hovězím

Je dobré brát tuto poučku jako obecnou radu, ne však jako vždy platící pravidlo. Pokud je ryba upravena dušením, vařením či lehkým restováním, potom jistě - červené víno plné tříslovin bude rozhodně přebíjet delikátní chuť ryby. Grilovaného lososa nebo halibuta však můžete servírovat například s odrůdou Pinot Noire. Pokud jednou objevíte kouzlo kombinace rybího masa a červeného vína, zkuste jej prohloubit například otevřením lahve dubově zabarveného Chardonnay v kombinaci s pečeným žebírkem a máslovými mačkanými brambory. Tím tento barvoslepý mýtus totálně rozboříte.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se